7 Adımda danışmanlık işine nasıl başlanır?

Adım Açıklama Örnek
1. Hedef Kitlenizi Belirleyin Danışmanlık hizmetiniz için ideal müşteri kitlesini belirleyin. Onların yaş, meslek, sorunlar ve hedefleri gibi detaylarını netleştirin. Hedef kitle: Yeni girişimcilik yapmaya başlayan, 25-35 yaş arası kişiler. Sorun: Hızlı bir şekilde müşteri kazanamamak.
2. Değerli Bir Teklif Sunun Hedef kitlenizin sorunlarını çözmeye odaklı cazip bir teklif oluşturun. Teklifinizin müşteriye sağladığı faydaları açıkça belirtin. “30 gün içinde işinizi büyütmek için uygulamalı danışmanlık. Size özel adım adım rehberlik sunuyoruz!”
3. Çekim Alanı Yaratın Potansiyel müşterileri size çekecek ücretsiz veya düşük maliyetli bir kaynak sunun. Bu genellikle “çekim mıknatısı” (lead magnet) olarak adlandırılır. Ücretsiz bir e-kitap: “Başlangıç Seviyesi Girişimciler için Hızlı Müşteri Kazanma Rehberi”
4. Hikayenizi Paylaşın Kendinizi ve danışmanlık hizmetinizi neden sunduğunuzu anlatan etkileyici bir hikaye oluşturun. Bu hikaye, hedef kitlenizin duygusal bağ kurmasını sağlar. “Ben de yıllarca yanlış stratejilerle vakit kaybettim. Ancak bu yöntemi bulduktan sonra işlerim 3 ayda büyüdü. Şimdi aynı süreci sizinle paylaşmak istiyorum.”
5. Güven İnşa Edin Müşterilerinizin size güvenmesini sağlayacak sosyal kanıtlar veya başarı hikayeleri paylaşın. “Danışmanlık programımız sayesinde Ahmet Bey, müşteri sayısını iki katına çıkardı. İşte sonuçlar…”
6. Teklifinizi Sunun Net, kolay anlaşılır ve sınırlı süreli bir teklif yapın. Fiyatlandırma ve sağlayacağınız faydaları açık bir şekilde belirtin. “Bu hafta kayıt olan ilk 10 kişi için özel %20 indirim. Sadece 2999 TL yerine 2399 TL’ye danışmanlık hizmetine katılabilirsiniz.”
7. Müşteri Yönlendirmesi Alın Memnun müşterilerden, yeni müşteriler kazanmanıza yardımcı olacak referanslar ve incelemeler isteyin. “Banu Hanım, danışmanlığımızdan çok memnun kaldı ve bize iki yeni müşteri yönlendirdi. Bu, büyümemizde büyük rol oynadı.”
5 Beğeni