Adım | Açıklama | Örnek |
---|---|---|
1. Hedef Kitlenizi Belirleyin | Danışmanlık hizmetiniz için ideal müşteri kitlesini belirleyin. Onların yaş, meslek, sorunlar ve hedefleri gibi detaylarını netleştirin. | Hedef kitle: Yeni girişimcilik yapmaya başlayan, 25-35 yaş arası kişiler. Sorun: Hızlı bir şekilde müşteri kazanamamak. |
2. Değerli Bir Teklif Sunun | Hedef kitlenizin sorunlarını çözmeye odaklı cazip bir teklif oluşturun. Teklifinizin müşteriye sağladığı faydaları açıkça belirtin. | “30 gün içinde işinizi büyütmek için uygulamalı danışmanlık. Size özel adım adım rehberlik sunuyoruz!” |
3. Çekim Alanı Yaratın | Potansiyel müşterileri size çekecek ücretsiz veya düşük maliyetli bir kaynak sunun. Bu genellikle “çekim mıknatısı” (lead magnet) olarak adlandırılır. | Ücretsiz bir e-kitap: “Başlangıç Seviyesi Girişimciler için Hızlı Müşteri Kazanma Rehberi” |
4. Hikayenizi Paylaşın | Kendinizi ve danışmanlık hizmetinizi neden sunduğunuzu anlatan etkileyici bir hikaye oluşturun. Bu hikaye, hedef kitlenizin duygusal bağ kurmasını sağlar. | “Ben de yıllarca yanlış stratejilerle vakit kaybettim. Ancak bu yöntemi bulduktan sonra işlerim 3 ayda büyüdü. Şimdi aynı süreci sizinle paylaşmak istiyorum.” |
5. Güven İnşa Edin | Müşterilerinizin size güvenmesini sağlayacak sosyal kanıtlar veya başarı hikayeleri paylaşın. | “Danışmanlık programımız sayesinde Ahmet Bey, müşteri sayısını iki katına çıkardı. İşte sonuçlar…” |
6. Teklifinizi Sunun | Net, kolay anlaşılır ve sınırlı süreli bir teklif yapın. Fiyatlandırma ve sağlayacağınız faydaları açık bir şekilde belirtin. | “Bu hafta kayıt olan ilk 10 kişi için özel %20 indirim. Sadece 2999 TL yerine 2399 TL’ye danışmanlık hizmetine katılabilirsiniz.” |
7. Müşteri Yönlendirmesi Alın | Memnun müşterilerden, yeni müşteriler kazanmanıza yardımcı olacak referanslar ve incelemeler isteyin. | “Banu Hanım, danışmanlığımızdan çok memnun kaldı ve bize iki yeni müşteri yönlendirdi. Bu, büyümemizde büyük rol oynadı.” |
5 Beğeni