3 GÜN REKLAMCI OLDUM(reddit deneyi)

0₺ bütçe ile yapılabilen Astroturfing reklam metodunu gösterdim.

@Sezer_Durmus arkadaşımızın önerisiyle böyle bir video çıktı ortaya.

İyi seyirler (:

14 Beğeni

Abi aşşırı keyifliydi ya devamı gelsin :clap: :clap: :clap:

2 Beğeni

heyecanlıydı bende beğendim+1

1 Beğeni

Sağ gösterip sol vurmak.

1 Beğeni

Reklamın iyisi kötüsü olmaz demişler :grin:

1 Beğeni

evet (: eleştiri, övgü fark etmeksizin ürün adı geçen herşey reklamdır diyebiliriz

Merhaba Melih,

Önerimi dikkate alman ve içerik üretiminde kullanman çok değerli bir hareket.

Teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. (Kurgulayan arkadaşın kafa yapısı tam olarak bizim gibi manyak)

Tek cümleyle “yapman gerekeni yaptığın bir video olmuş”

İnsanlar bu platformda senin ciddiyete yakın fakat samimi bir şekilde akıcı ilerlettiğin sohbetin için geldiler ve bu videoda almaları gerekeni tam olarak buldular.

Haypnet adı gibi HYPE bir iş ortaya çıkmış.

Tonlamaların için ayrıca tebrik ederim, sektörün dinamik problemi olan izleyiciyi ekrana bağlama sıkıntısını çok rahat aşmışsın.

(Benim özelimde regular show ve satranç detayı görmekten en keyif aldığım kısımdı😄)

Ayrıca hikayelendirmendeki yeteneğin bilginin likit şekilde zihne verilmesini sağladı.

Psikoloji ve dijital bilgime ithafen; milyonlar izlettiğim videolarda gördüğüm enerjiyi hissettirdin.

Üretim kısmının keyfi, yapılan işten bağımsız olarak başka bir haz mekanizması oluşturuyor açıkçası.

Bu yeteneğin daha fazla yayılması ve trafik ağını genişletme konusunda birkaç önerim için özelden konuşalım isterim.

Seviliyorsun,

Saygılarımla :handshake:

1 Beğeni

ne demek ben teşekkür ederim asıl:) bunun seyir keyfi var da hazırlaması biraz fazla emek istiyor. videonun scripti yormuyor beni ama post prodüksiyon tarafında senin kafandakinlerin editleyenle uyuşması çaba gerektiriyor. o yüzden baya revizelerle ilerliyor.

yine de 10 tane sıradan şeyler yapmaktansa böyle 1 tane şey yayınlamak daha iyi gibi düşünüyorum bende artık

1 Beğeni

Bi an için seviye 2 gerektiriyor sandım:)

Müthiş keyifli ve faydalı bi içerik olmuş devamı gelir umarım.

1 Beğeni

İnsanlar hızlı üretim işlerin güzel olduğu yanılgısına düşüyor.

Fiat 20 dakikada araba yapıyor diyelim, Bentley 6 ayda bir tane araba yapıyor.

Eminim kaliteni konuşturduğun bu tarz videolar olması çok daha efektif olacak. Üstelik her seferinde daha güzel bir beklenti içerisinde video gelmesini isteyecek insanlar. :slight_smile:

Tarzını keşfettiğini düşünüyorum, yardımcı olmak benim adıma keyif verici.

1 Beğeni

Videoyu iki üç kere izledim. Baya iyi ve öğretici olmuş eline sağlık. Kısa video yapma aşamasında bilgi topluyorum ne var ne yok izliyorum. Video edit programlarını inceliyorum bazılarını indirip kurdum. Düzenlemeler yapmaya çalışıyorum kısacası orta seviye öğrenme aşamasındayım. Bilgi kutsaldir ufuk açıcı bir video izledim.

Kısa videolarda video üzerinde yazı geçişleri dikkatimi çekmişti. Hatta youtube üzerinde izlediğim kısa video nasıl yapılır temalı videolarda gösteriyorlardı canva üzerinden falan yapıyorlardı ve baya uğraştırıcı olduğundan zaman ayıramam diye vazgeçmiştim.

Videoda espritüel yaklaşım güzel olmuş bir de dikkatimi çekti videoya İKAS reklamını güzel yerleştirmişsin tebrik ederim. Reklam olmadan reklam stratejisini “Reddit üzerinde nasıl reklam yapılır” temalı video içersine konması harika olmuş.

Reddit konusuna gelecek olursak 2 tane hesabım vardı biri 2011 yılına ait diğeri 2017 yılına ait. İşimle ilgili kullanıcı adı olan üzerinden etsy ürün linki paylaşımı falan yapıyordum etsy subredditinde sonra baya bir ara verdim. Paylaşımlar kurallar dahilinde o hesabı durdurmuşlar banlama da yok ama hesap kullanılamıyor. HailCorporate olayını yeni öğrendim ama subredditlerde kurallarda reklam yasak diye belirtiyorlar. Ama bazı subredditlerde “Promote your business, week of XXXX” her hafta veya 15 günde bir promote bölümleri açılıyor o kısım üzerinden tanıtım yapmanıza izin veriyorlar.

Bu reklam olayını nasıl aşarım diye kafa yordum da baya uğraştırıcı gelmişti. Daha doğrsu işim ile ilgili reddit subredditlerini takip edip o subredditlerde yazılanları analiz edip sonrasında yorum yazabileceğiniz yapay zeka otomasyon videoları izlemiştim MAKE.com kullanarak yapılıyor. Belli bir karma puanına geldiğinde aralara websitesini de ekleyecek şekilde senin de videoda bahsettiğin 2 3 tane seçenekli yorum olacaktı. Üzerine düşmedim kaldı öyle sebebi de birincisi eski hesabı kullanamazdım yeni hesap da hemen banlanma ihtimali olur diye ikincisi de yapay zeka hemen anlaşılabiliyor ne kadar “HUMANIZE” insan gibi davranma olayı yapılsa da işin içinde olanlar anlıyor o yüzden geri adım atmıştım.
Reddit üzerinden güzel trafik gelebiliyor hatta yaptığınız iş ile ilgili subreddit bulursanız baya güzel backlink olabiliyor.

1 Beğeni

:clap:t2:Güzel yöntemlermiş birgün Reddit’e yolum düşerse diye kaydediyorum

1 Beğeni

öncelikle yorumun için ve şu make.com önerin için teşekkürler. baya ilgimi çekti şimdi inceliyorum.

global projelerde reddit, parasite seo ve gerilla pazarlama için müthiş imkan sunuyor. ama humanize meseleleri çok başarılı değil. bizzat kendin düşünüp yazıp, tabi olası senaryoları da ön görüp öyle yayınlamak gerekiyor.

reddit öneri kisvesinde astroturfing meselesine gelince… videomda obsidian kasamı dikkatli inceleyenler fark etmiş zaten. bir not başlığında “reklam kimde” başlığı altında epey düşünmüştüm. ama zaten bu listeleme formatındaki önerilerin bazı reddit kurnazları tarafından kullanıldığını sonradan fark ettim :smiley:

videoda çok açıklamamış olduğumu fark ettiğim diğer şey, eleştirerek reklam yapmaktı. aslında o postumda eleştiri ön plandayken gizli övgüde vardı. “ürüne diyecek lafım yok güzel ama … konusundan şikayetçiyim!”

bu çerçeve: x konusunu sorun olarak görmeyenlere ürünümüzü beğendirme fırsatı sunuyor. dolaylı bir övgü çünkü merkezde bir eleştiri, şikayet var. globaldeki koskoca reklam ajans sahipleri bile fark edememiş örtülü reklamı şaşırdım. ama hailcorporatenin geçmişine bakınca birinin eleştiri türündeki gönderinin reklam olduğunu iddaa ettiğini görmüştüm. ama çoğu insan kaale almamış.

çünkü hailcorporate’de biraz zan altında son zamanlarda. sanıyorum büyük pr ajansları içeride bazı nifak tohumları ekmişler :smiley: yani gerçekten hiç reklam olmayan şeyi kendileri reklammış gibi lanse edip hailcorporate’nin profesyonelliğine gölge düşürmüşler. eskisi gibi ciddiye alınmıyor, trolleme çok döndüğü için.

yani birçok şey keşfettim bahsettiğiniz gibi reddit reklam olayını aşınca büyük fırsatlar var gerçekten.

Bu tarz reklamlar çok fazla dikkatimi çekiyor özellikle ekşi sözlük üzerinde görüyorum.
En son Migros başlığında görmüştüm. Özetle yazar (ajans çalışanı) şikayet ediyor sonra yılbaşı sonrası migros sosyal medya ekibi yazdığı şikayeti görüyor ve hediye koli yolluyor. Sonrasında ekşide etkileşim ve diğer yazarların bunun reklam olduğunu söylemesi ile devam ediyor. :) Sizin dediğiniz gibi eleştiri yapıyormuş gibi paylaşım yapıyorsunuz sonrasında etkileşim alındıkça dolaylı olarak reklam olmuş oluyor. Hatta Türkiye de yapılan bu tarz reklamların şikayet dozajını da arttırıp linç ettirmeye kadar götürebiliyorlar. İşi bilen ajansların ellerinde muhakkak tüketici davranışlarının durumlara verdikleri reaksiyonların verileri vardır. Ölçümlemelere göre seviyeyi belirle sonra reklama aban.

Reddit özellikle google’ın ekstra değer vermesi ve arama sonuçlarında ön plana çıkarması sonrasında burası bu işin membası oldu. Aynı şekilde görsel odaklı olarak Pinterest de öyle. Anladığım kadarı ile normal reklamlar zamanla etkisini azaltıyor. İnsanlarda reklam körlüğü oluşmaya başlıyor ve duyarsızlaşıyoruz reklama karşı. Bu yüzden de bu tür reklamların dozajı artıyor her geçen gün.
Dediğiniz gibi sistemli olmak gerekiyor duruma göre yedek planları devre alacak şekilde adımlar atılması lazım. Cidden büyük potansiyel dönüyor reddit üzerinde. Global iş yapılacaksa birden fazla hesap hatta lokasyon falan kullanılması daha sağlıklı olur. Yapay zeka araçları kullanılabilinir ama şimdilik otomasyona bağlanmaması gerekiyor. Yapay zeka araçlarında görmüştürsünüz yazım tarzı eklenebiliyor. Herhangi bir yazıyı kopyalayıp incelettirdiğinizde o yazım stilini öğreniyor. Claude da var bu olay. Ama daha önce yazdığım gibi humanize olayı sorun olabiliyor. Ben bazı kelimeleri banlattırıyorum yazı öncesi. Sonrasında yazdırmaya çalışıyorum.

Vallahi, değişik güzel video olmuş :)